Deze blend van syrah, merlot en cabernet, geeft je lekker veel sappig bosfruit en net dat beetje bite en kruidigheid, dat je wil voor de perfecte rode huiswijn! Lees meer
Kenmerken
Druif: ca 33% Cabernet Sauvignon, 33% Merlot en 33% Syrah Alcohol: 12.5%
Appellation: IGP Pays d’Hérault
Terroir
Kalkrijke kleibodem, mediterraan klimaat
Wijnbouw
Al sinds 1985 worden de wijngaarden volgens biologische methoden bewerkt.
Vinificatie
Er wordt tijdig geoogst met oog op fruit en frisheid. Druiven worden machinaal oogst, en volledig ontsteeld. De vergisting, met behulp van geselecteerde gisten, vindt plaats op lage temperatuur. De schilweking is kort gehouden om het fruit in de wijn te benadrukken. Opvoeding op RVS vaten. Na circa 10-12 maanden wordt de wijn gebotteld.
Temperatuur en houdbaarheid
Schenken rond 17°
Blijft goed op dronk ca 3 jaar
Omschrijving
Mooi vol aroma met rijp rood fruit als framboos en kers. In de mond iets rijp rood fruit en licht kruidige toon met vleugje laurier. Soepel, zacht, sappig en toegankelijk.
Bijzonderheden
Bij Domaine de Petit Roubié wordt al sinds 1985(!) volledig biologisch gewerkt. Er worden vooral cépage wijnen onder appellation IGP Pays d’Hérault gemaakt, maar ook enkele blends en ook een hele mooie Picpoul. Kenmerk in de stijl van de wijnen is dat ze ondanks de vele zonuren en de warmte een goede balans hebben van rijpe tonen en frisse zuren en fruit.