Hier word je gewoon vrolijk van! Lees meer
Kenmerken
Druif: 65% müller-thurgau, 25% weissburgunder, 10% muskateller (=muscat)
Herkomst: Baden Markgräflerland Nord
Terroir
Veel leem in de bodem, en vaak bedekt met löss, en wat kalkmergel. De lage Sonnhohle kent een diepere toplaag met veel löss. Markgräflerland is eigenlijk een relatief koel klimaat (voor de wijnregio Baden). Het Zwarte Woud is heel dichtbij en begint eigenlijk direct ten oosten van de wijngaarden, waardoor er vaak wolken zijn, en het er dus iets koeler blijft.
Vinificatie
Direct na een korte inweking worden de druiven geperst. Na de vergisting ondergaat de wijn nog de malolactisch gisting, waardoor de zuren iets worden afgebouwd (= biologische Säureabbau). Daarna wordt de wijn nog een aantal maanden op de gistresten bewaard op RVS vaten. De wijn wordt gefilterd om hem stabieler te maken en langer houdbaar.
Temperatuur, houdbaarheid en inzetbaarheid
Serveertemperatuur rond 8°
Blijft goed ca. 3 jaar
Perfect als fris aperitief, maar ook bij frisse salades, of asperges.
Omschrijving
Aromatisch, groene appel, druivig, tonen van muskaat. Sappige wijn met frisse zuren, goede lengte en frisse, dorstlessende afdronk.
Bijzonderheden
De druivensoorten die voor deze wijn zijn gebruikt, zijn voor veel mensen niet of nauwelijks bekend. Dan kan je een ingewikkeld etiket maken en het proberen uit te leggen, of je bedenkt iets dat de lading dekt: "Don't worry be happy" dus! Dat begrijpt iedereen!
Wijnregio | Baden |
Bodem | Leem, löss, mergel |
Ligging | |
Leeftijd stokken | |
Druivensoort(en) | Müller-thurgau, weissburgunder, muskateller |
Oogst en opbrengst | Machinaal |
Vergisting | Geselecteerde gisten |
Malolactische omzetting | Wel malo |
Opvoeding | Ca 6 mnd op RVS tank |
Filtering | Gefilterd |
Totaal SO2 | |
Suikers en zuren | |
Alcohol | 12.5% |
Houdbaarheid | Ca 4 jr |
Schenktemperatuur | 8º |
Smaakprofiel | Fris, aromatisch, groene appel, druiven, sappig |